Предлагат електронните карти за пътуване в обществения транспорт на „Бургасбус” да бъдат облекчени, но не ценово, а спрямо броя пътувания.
Тоест пенсионерите, студентите и лицата с определена група на инвалидност, закупили си карти за градския транспорт, да не бъдат ограничавани в броя на пътуванията. В момента картата за 50 пътувания за навършилите 70 г. е 19 лв., а за тези на 65 г. – 23 лв.

Предложението е внесено от обществения посредник на Бургас Тодор Стамболиев. Според него „тези хора са си заплатили по-високата цена за електронната карта, а "Бургасбус" ЕООД няма да търпи никакви финансови загуби, защото цената се запазва”.

"Знаем за предстоящото увеличение на цените на тока за бизнеса, което ще доведе до увеличение и на други стоки от първа необходимост, включително и на хляба Знаем средния размер на пенсията, скъпоструващите лекарства, от които се нуждае почти всеки човек на преклонна възраст. От многобройните оплаквания на граждани, касаещи повишаване на цените за пътуване в градския транспорт, за съжаление оставам с усещането, че увеличението на размера на минималните пенсии ще бъде изцяло погълнато от увеличението на цените за пътуване, наред с повишението цените на останалите продукти", пише Стамболиев в искането си към местния парламент.

Идеята му е мотивирана от многобройни сигнали, които е получил от пенсионери, споделящи, че 50-те пътувания са недостатъчни и това ги обижда и ограничава.

Поставянето на ограничение в броя на пътуванията е обида и дискриминация спрямо пенсионерите. Аз съм човек и искам да ходя на разходка, на концерт, на театър, да виждам с приятели..Не толкова цената, а ограниченият брой пътувания е обида за нас”, посочва в жалбата си пенсионерка.

Очаква се докладната да бъде внесена за разглеждане на заседанието на Общинския съвет, което ще се проведе на 30.01.2018 година.

Източник: http://www.flagman.bg

 
Copyright © 2024 Градски транспорт Бургас. All Right Reserved.
placeholder