„Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че във връзка с предстоящото начало на учебната 2020/2021 година ще подобри обслужването на някои линии от градския транспорт.

От 08.09.2020 г. автобусите по линия № 8 вече пътуват по нов изменен маршрут, който обхваща по-голяма част от централната градска част и дава възможност на учениците от Горно Езерово да стигат до повечето учебните заведения по-лесно и бързо, без да се налага прекачване.

След 15-ти септември промени ще претърпят и разписанията на още линии от градския транспорт.

За да се облекчи достъпа на учениците от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ), сутрин за периода от 07:00 до 08:20 курсовете по линия № 9 в посока Меден рудник ще се изпълняват през интервал от 10 минути. През същия интервал от време ще се движи линията в посока Терминал Славейков и в следобедните часове от 16:10 до 17:10, когато приключват учебните занятия в професионалната гимназия. Изменения ще има и в разписанието на линия Б11, като в сутрешните часове автобусите също ще пътуват по-начесто.

Поради строително-ремонтните дейности по бул. „Демокрация” обслужването на линия Т2 все още не може да бъде възстановено. За да се улесни придвижването на учениците, живеещи в зона А на Меден рудник до училищата в централна градска част и комплексите, разписанието на Б12 също предстои да бъде учестено.

Освен за учениците от гр. Бургас, ще бъде помислено и за възпитаниците на АЕГ „ГЕО Милев, пътуващи ежедневно от гр. Поморие, които от тази учебна година се изместиха в нова сграда.  Маршрутът на линия Бургас – Поморие ще бъде изменен, като за периода от 15.09.2020 до 30.06.2021 г. автобусите в посока гр. Поморие ще спират на сп. Добри Чинтулов, която се намира в непосредствена близост до училището.

Призоваваме нашите клиенти през следващите дни да следят редовно сайта на „Бургасбус” ЕООД, секция новини, както и страниците на отделните линии, където своевременно се публикуват всички предстоящи промени.

Източник: http://burgasbus.info

 
Copyright © 2024 Градски транспорт Бургас. All Right Reserved.
placeholder