Снимка: Burgas24.bg

Снимка: Burgas24.bg

Поредното недоразумение в новата транспортна схема откри читателка на Burgas24.bg. Сигналът касае "изградената спирка" на ул. "Гладстон", на която от понеделник пътниците в градския транспорт ще чакат автобуси с номера 91 и 92. 

Ето писмото до Burgas24.bg на нашата читателка Петя Георгиева, която изпрати и снимки на спирка "Боклукчийска":

 "Днес прочетох, че от 2.01.2017 г. линии 91 и 92 ще пътуват от "М. рудник" до центъра. Това е много добра новина, защото за много хора така наречената бърза линия никак не е удобна, защото спирките са отдалечени от много райони и се отнема поне по 15 мин. да се стигне пеш до тях. За мащабите на Бургас това е много време.

Наред с облекчение в пътуването до "М. рудник" с новите линии, не мога да не обърна внимание на местоположението на една от новите спирки. Тя се намира близо до нас, на ул."Гладстон" - точно срещу къщата на поетесата Петя Дубарова. От понеделник на нея ще се трупат доста хора.

Питам се: Кой е този умник, решил, че точно на джоба за казаните за боклук трябва да има спирка? Боклукчийски коли ли ще превозват хората или пък ни смятат за боклуци, щом пътуваме с градския транспорт?

Тук от известно време спира №4 и съм забелязвала, че хората се дърпат встрани и дори махат с ръка на шофьора, за да са сигурни, че ще спре. Спирката се вижда трудно, тук паркират коли, а казаните за боклук, за които има оформен джоб, най-малкото показват, че не тук й е мястото.

Явно пак някой чиновник, който не се е качвал в автобус, е стиснал очи и посочил на картата на града къде ще е спирката. Може да е решил, че бургазлии са екстремни личности или пък е прекалил с гледане на рекламата "Яко е да си еко".

Място за шеги няма. Но колкото и да се опитвам да поставя този гаф в графа "проба-грешка", обидно е "пръкналата се" автобусна спирка да е до казаните за боклук!"

Източник: Burgas24.bg

 
Copyright © 2023 Градски транспорт Бургас. All Right Reserved.
placeholder