От 02.12.2019 г. /понеделник/, гражданите на възраст над 75 години, ще могат да пътуват безплатно с градския транспорт на Бургас в събота, неделя и празнични дни. Това бе прието с решение на Общински съвет Бургас на заседанието на 27.11.2019 г.

От привилегията ще може да се възползва всеки правоимащ, който има зареден месечен абонамент за 30 или 80 пътувания в персоналната си електронна карта.

Към нея ще бъде издаден допълнителен хартиен образец, даващ ексклузивното право на неограничен брой пътувания в градския транспорт във всички почивни и празнични дни в рамките на периода на валидност на заредения абонамент, без да се налага валидиране през валидатор.

ВАЖНО: Зареждането само на електронни билети не дава право на гражданите над 75 години да получат карта за безплатно пътуване.

Образците за безплатно пътуване:

  • ще се издават на граждани над 75 години
  • ще важат само в празнични и почивни дни
  • ще се издават само при зареждане на едномесечен абонамент (30 или 80 пътувания) в електронна карта
  • срока им на валидност ще бъде еднакъв с този на заредения абонамент,
  • ще бъдат поименни
  • ще важат само след представяне на електронна карта при проверка в превозното средство.

Гражданите, които имат валиден абонамент, зареден преди 02.12.2019 г., също ще могат да си извадят образец за безплатно пътуване – валидността му ще бъде до края на срока на текущия абонамент. За целта е необходимо да посетят някой от касовите ни салони – Транспортна къща, Автогара Юг, Автогара Запад или Терминал Меден рудник и да носят електронната си карта.

Източник: http://burgasbus.info

 
Copyright © 2024 Градски транспорт Бургас. All Right Reserved.
placeholder